Urheilu Suomessa

Urheilu on aina ollut Suomessa kansanviihdettä. Myös veikkaus on Suomessa aina ollut koko kansan hupia ja tiiviisti yhteydessä urheilun seuraamiseen. Yle.fi tuloksineen on monella aina auki ja tuloksia seurataan kiivaasti. Viime vuosina urheilu ja vedonlyönti ovat houkutelleet pelaajia myös nettiin.

Parhaat sivut urheiluvedonlyöntiin
RugbyJalkapallosta kehittynyt rugby kuuluu kiistatta klassikkopelien joukkoon. Laajaa suosiota kansainvälisesti nauttiva peli on jakautunut kahdeksi eri versioksi – rugby unioniksi ja rugby leagueksi.
GolfHerrasmiesten lajina tunnettu golf jaksaa viihdyttää ihmisiä vuodesta toiseen. Palloa on putattu reikään modernissa muodossa jo 1400-luvulta lähtien, mutta lajin suosio ei ole hiipunut mihinkään.
LentopalloJo 1800-luvulla kehitetty lentopallo nauttii edelleen suurta suosiota myös Suomessa. Suositun käsillä pelattavan pallopelin maajoukkueemme nauttinut jopa poikkeuksellista kansainvälistä menestystä.
KoripalloYksinkertainen koripallo lukeutuu ehdottomien klassikkolajien joukkoon. Jo 1800-luvulta lähtien viihdyttänyt peli kuuluu nykyään maailman suosituimpien ja pelatuimpien urheilulajien joukkoon.
HiihtoHiihtoa harrastetaan useissa eri muodoissa ja kyseessä on miellyttävän harrastuksen lisäksi myös kiehtovaa katsottavaa. Hiihto eri muodoissaan on aina kuulunut Suomen seuratuimpien lajien joukkoon.
JääpalloViihdyttävä ja perinteikäs jääpallo muistuttaa huomattavasti jäällä mailoin pelattavaa jalkapalloa. Pelissä on nopea tempo ja maaleja syntyy runsaasti, joten jääpallopelit ovat myös oivia veikkauskohteita.
JalkapalloKuningaslajeja on vain yksi. Jalkapallo on käytännössä jokaisen maan suosituin ja seuratuin urheilulaji, joka yhdistää kansoja ympäri maailman. Kyseessä on tietenkin myös yksi Suomen suosituimmista lajeista.
MotorsportMotorsport eli moottoriurheilu tuntuu olevan suomalaisilla suorastaan verissä. Olipa kyseessä sitten ralli, Formula 1 tai MotoGP, ovat suomalaiset edustaneet vuodesta toiseen lajien kiivaimmassa kärjessä.
PesäpalloSuomen kansallisurheilulaji on tietenkin pesäpallo. Tekninen, viihdyttävä ja runsaasti amerikkalaista baseballlia muistuttava pallopeli kuuluu nykyään myös kansainvälisten vedonvälittäjien valikoimiin.
JääkiekkoSuomen suosituin urheilulaji on ehdottomasti jääkiekko, joka kerää säännöllisesti tuhansittain katsojia lehtereille. Maajoukkue on rikkonut kaikki katsojaennätykset ja laji on myös veikkaajien mieleen.

Urheilun tausta ja historia Suomessa

Maila ja pallo

Urheilu on Suomessa aina ollut kansaa yhdistävää koko kansan hupia ja jo ennen itsenäistymistä Suomi kilpaili omana maanaan olympialaisissa. Vuonna 1912 Hannes Kolehmaisen sanotaankin juosseen Suomen maailmankartalle, kun hän voitti olympiakultaa ja rikkoi maailmanennätykset kahdella eri juoksumatkalla.

Perinteisesti Suomi on pärjännyt juuri yleisurheilussa ja olympialajeissa. Vuosina 1908–1936 Suomi sijoittui olympialaisten mitalitaulukossa neljänneksi ja Suomella on edelleen kesäolympialaisten historian eniten mitaleja väkilukuun suhteutettuna. Suomi on pärjännyt luonnollisesti myös talvilajeissa ja erityisesti hiihto on tuonut menestystä. Myös motorsport on tuonut suomalaisille poikkeuksellista menestystä.

Kansainvälisten trendien mukaisesti viime aikoina myös Suomessa urheilu on keskittynyt entistä enemmän joukkueurheiluun. Jääkiekko ja jalkapallo kamppailevat kohtalaisen tasaväkisesti suosituimman urheilulajin tittelistä ja käytännössä kaikki mediat, kuten Yle Urheilu, IS Urheilu, Ruutu Urheilu ja MTV3 Urheilu on valjastettu kertomaan kansalle juuri joukkueurheilun tapahtumista meillä ja maailmalla. Myös koripallo on viime vuosina nauttinut suurta nostetta.

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää urheilusta ja vedonlyönnistä Suomessa

Jos urheilu ja vedonlyönti kiinnostavat, olet tullut oikeaan paikkaan. Unohda Iltalehti urheilu ja Iltasanomat urheilu, sillä käsissäsi on Suomen suurin ja kattavin vedonlyöntiportaali, josta löydät kaiken tarpeellisen. Sivustoltamme löydät kattavan tietopaketin aloittelijalle, parhaat vedonlyöntisivustot, korkeimmat kertoimet sekä parhaat bonukset vedonlyöntiin. Samalla tarjoamme myös otteluennakoita sekä vetovinkkejä, täysin riippumatta siitä, onko suosimasi laji jalkapallo, jääkiekko vai ehkäpä rugby.

Me kerromme, missä vetoa kannattaa lyödä, miten vetoa kannattaa lyödä ja mitkä lajit ovat kannattavimpia. Tarjoamme myös kattavan tietopaketin, joka opastaa aloittelevan pelaajan voittavan ja kannattavan vedonlyönnin maailmaan. Olipa lajisi sitten jalkapallo, hiihto tai jääpallo, olet saapunut oikeaan paikkaan!

Mitä vedonlyönnillä tarkoitetaan urheilussa?

Urheilu linkittyy tänä päivänä yhä useammin vedonlyöntiin. Esimerkiksi urheilu uutiset, kuten Yle Urheilu, Ruutu Urheilu ja MTV Urheilu on valjastettu kertomaan urheilutulosten ohella myös kertoimia sekä vedonlyöntituloksia.

Jos vedonlyönti ei konseptina ole tuttu, tarkoitetaan vedonlyönnillä käytännössä urheilutulosten veikkaamista rahasta. Voit lyödä vetoa niin kioskilla kuin laadukkailla netin vedonlyöntisivustoillakin esimerkiksi otteluiden voittajista, otteluiden lopputuloksista, maalimääristä, maalintekijöistä tai vaikka keltaisista korteista. Mitä epätodennäköisemmän tuloksen puolesta lyöt vetoa, sitä enemmän tietenkin voitat rahaa. Kun Leicester voitto Englannin Valioliigan, toi jopa yhden euron panoksella asetettu veto voittajille peräti 5000 euron edestä voittoja! Jalkapallo voi tehdä fiksusta vedonlyöjästä hetkessä rikkaan.

Millaisia urheilulajeja on tarjolla vedonlyöntiin?

Urheilu uutiset, kuten Ruutu urheilu, MTV urheilu, Viasat urheilu ja Viaplay urheilu, eivät välttämättä käsittele kuin suosituimpia lajeja, mutta netin vedonlyöntisivustoilla voi lyödä vetoa jopa kymmenistä eri urheilulajeista. Kaikista suosituimpien lajien lisäksi vetoa voi lyödä esimerkiksi shakista, biljardista, vapaaottelusta, elektronisesta urheilusta, pingiksestä, hevosurheilusta ja jopa showpainista. Esimerkiksi golf on käytännössä poikkeuksetta tarjolla. Myös pesäpallo kuuluu laadukkaimpien sivustojen valikoimiin.

Moni vedonlyöntisivusto tarjoaa myös erikoiskohteita, joita Yle urheilu, Viasat urheilu ja Viaplay urheilu eivät taatusti käsittele. Vetoa voikin lyödä esimerkiksi Euroviisuista, Oscar-voittajista, politiikasta tai vaikkapa suomalaisista tv-ohjelmista. Voit lyödä vetoa esimerkiksi siitä, kuka Suomen Big Brotherista putoaa seuraavaksi ulos tai kuka voittaa kilpailun. Urheilu Jokinen tai Urheilu Koskimies eivät tällaisia mahdollisuuksia tarjoa, mutta netin vedonlyöntisivustoilla kaikki tuntuu olevan nykyään mahdollista.

Mitkä urheilulajit on helppo aloittaa vedonlyönnillä?

Urheilu Jokinen ja Urheilu Koskimies suosittelevat tietysti lyömään ensisijaisesti vetoa lajeista, jotka ovat veikkaajalle tuttuja. Kun lyöt vetoa lajeista, joiden parissa Yle Urheilu on tullut jo vuosien ajan tutuksi, on sinulla tietysti etulyöntiasema. On aina helpompi lyödä vetoa otteluista, joissa joukkueet ovat tuttuja ja joiden otteluita Yle Areena urheilu näyttää. Jos esimerkiksi lentopallo on tuttu laji, onnistuu vedonlyöminen myös lentopallon suomalaisista sarjoista.

Urheilu Jokinen ja Urheilu Koskimies suosittelevat myös suosimaan lajeja, joista löytää runsaasti tietoja ja tilastoja. Tällä saralla amerikkalainen urheilu on aina hyvä vaihtoehto, vaikka Yle Urheilu ei näyttäisikään yhtä aktiivisesti pelejä NFL:stä ja NBA:sta. Urheilu ja kone onkin vedonlyöjälle tärkeä yhdistelmä, sillä netistä löytää helposti tilastoja ja tietoja, joiden avulla vedonlyöjä kykenee tekemään taitaviakin analyysejä.

Urheilu Jokinen ja Urheilu Koskimies suosittelevat tietenkin seuraamaan myös taitavien vedonvälittäjien vinkkejä, sillä urheilu ja kone mahdollistavat loistavien vedonlyöntivihjeiden etsimisen myös kansainvälisesti.

Ota siis suunnaksi vaikkapa asiantuntijoiden suosima urheilu ja lelu, ja tarkista parhaat vihjeet tälle päivälle!