MotoGP – Tietopaketti 2021

Moottoriurheilun urheilutapahtumat ovat tietenkin tarjolla useassa eri muodossa. Vaikka Suomessa on perinteisesti keskitytty formuloihin ja ralliin, nauttii myös MotoGP kansainvälisesti suurta suosiota. Kuka kurvailee mestaruuteen tulevalla kaudella?

Parhaat kertoimet MotoGP-sarjaan:

MotoGP kausi 2021

Vuoden 2021 MotoGP on ratamoottoripyöräilyn kuninkuusluokkaa kiinnostavimmillaan. Edelliskauden mestaruuttaan lähtee puolustamaan vasta 23-vuotias Joan Mir, jolle kyseessä on vasta kolmas kausi MotoGP:ssä. Mir on voittanut urallaan vain yhden kisan, mutta viime kauden tasaiset suoritukset veivät jatkuvasti palkintokorokkeelle kivunneen espanjalaisen varsin selvään mestaruuteen jopa viimeisen kisan keskeytyksestä huolimatta. Mir jatkaa tuttuun tapaan Suzukin ohjaksissa.

Ehkä suurin kysymysmerkki tulevalla kaudella on niin ikään espanjalainen Marc Marquez, joka ajaa Repsol Hondan riveissä. Jo 20-vuotiaana ensimmäisen mestaruutensa voittanut Marquez on paitsi kaikkien aikojen nuorin mestari, myös yksi kaikkien aikojen parhaista ajajista. Peräti kuusi mestaruutta voittanut Marquez on dominoinut sarjaa viime kaudet selvään tapaan – mestaruus on yleensä varmistunut jo ennen muutamaa viimeistä kisaa.

Viime kaudella Marquez putosi pyörältään heti ensimmäisessä kisassa ja mursi kätensä. Kovaluontoinen espanjalainen kipusi pikaleikkauksen jälkeen pyörän päälle heti seuraavassa kisassa, mutta kivut nousivat liian koviksi ja koko loppukausi jäi väliin. Marquez tulee taatusti sisuuntuneena tulevalle kaudelle, mutta onko loukkaantuminen jättänyt jälkensä? Kaikesta huolimatta Honda-kuski tulee taatusti olemaan yksi kauden suurimmista mestarisuosikeista.

Mieleen kannattaa ehdottomasti painaa myös Fabio Quartararon nimi. Vasta 21-vuotiasta ranskalaista on useasti verrattu juuri Marc Marqueziin, sillä sen verran ansiokkaasti tämä El Diabloksi ristitty nuorukainen on edustanut. Juniorisarjoja dominoinut Quartararo nousi heti ensimmäisellä kaudellaan seitsemään otteeseen palkintopallille, ja tuloksena oli sarjan viides sija. Viime kaudella Quartararo voitti jo kolme kisaa, mikä oli sarjan paras suoritus, vaikka lopullinen sijoitus olikin vasta kahdeksas. Täksi kaudeksi Quartararo korvaa Yamahan tehdastallissa legendaarisen Valentino Rossin, joten nuorukaiselta on todellakin lupa odottaa suuria.

Jo 41-vuotias Rossi siirtyy täksi kaudeksi Petronas SRT:n riveihin. Kausi tulee olemaan MotoGP-legendan viimeinen.

Tulevaan kauteen lähtee yhteensä 12 tallia, joita kaikkia edustaa lähtökohtaisesti kaksi kilpailijaa. 28. maaliskuuta starttaavalla kaudella tullaan ajamaan yhteensä kahdeksantoista Grand Prix -kilpailua. Euroopan ohella kilpaillaan tänä vuonna myös Qatarissa. Suomalaisille hienoisena pettymyksenä kahdenkymmenen vuoden jälkeen ohjelmistoon palaava Suomen Grand Prix upouudella KymiRingillä siirtyy jälleen seuraavalle vuodelle. MotoGP:tä ajetaan pitkän tauon jälkeen Suomessa vähintään viiden kauden ajan alkaen kaudesta 2022.

Parhaat MotoGP kuskit

Ketkä ovat kaikkien aikojen parhaat MotoGP-kuskit? Mielipiteitä on varmasti lukuisia, mutta mestaruuksista on vaikea kiistellä. Esittelemme kolme kaikkien aikojen menestyneintä MotoGP-kuskia, joiden saavutukset eivät taatusti jätä ketään kylmäksi.

Giacomo Agostini

Kiistatta kaikkien aikojen menestynein kuski on 60- ja 70-lukuja dominoinut Giacomo Agostini, joka hankki menestystä sekä 500- kuutioisten luokassa että 350-kuutioisten luokassa. Parhaimmillaan Agostini voitti molemmat luokat peräti viitenä perättäisenä vuotena, ja yhteensä hän ehti saavuttaa urallaan peräti 15 mestaruutta, mikä on edelleen lajissaan ylivoimainen ennätys.

Suurimman osan ajasta MV Agustaa edustanut Agostini voitti 13 vuotta kestäneellä urallaan yhteensä peräti 122 kilpailua. Suomen GP:n legendaarinen kuski voitti peräti seitsemääntoista otteeseen. FIM on antanut hänelle virallisen tunnustuksen lajinsa legendana.

Valentino Rossi

Kun kaikkien aikojen kuskeista puhutaan, pystyy Agostinille vastamaan ainoastaan modernia aikakautta dominoinut Valentino Rossi. Jo kahdenkymmenen vuoden ajan sarjassa ajanut Rossi on voittanut yhteensä yhdeksän maailmanmestaruutta, joista seitsemän on tullut juuri arvostetuimmassa MotoGP-luokassa.

Mestaruuskausinaan Hondaa ja Yamahaa edustanut Rossi nappasi vuosina 2001, 2002, 2003, 2004 ja 2005 peräti viisi perättäistä mestaruutta, minkä lisäksi mestaruuspokaali saapui kotiin myös vuosina 2008 ja 2009. Vielä seuraavan vuosikymmenen puolella Rossi otti sarjan kakkostilan haltuunsa peräti kolmena peräkkäisenä kertana, mutta mestaruuksia ei tälle FIM:n legendalle enää herunut.

Marc Marquez

Vasta 27-vuotias Marc Marquez on ottanut lajin ykkösnimen paikan haltuunsa välittömästi Rossin menestyksen jälkeen. Peräti kuusi mestaruutta voittanut Marquez saattaa hyvinkin nousta Rossin rinnalle jo tällä kaudella. Miehet ovat tuttuja kilpakumppaneita, sillä juuri Marquez on napannut mestaruuden kahteen otteeseen kakkoseksi jääneen Rossin nenän edestä. Cerveran ukkosena tunnettu espanjalainen on kaikkien aikojen nuorin MotoGP-mestari, kolmen eri luokan maailmanmestari ja yksi modernin aikakauden innovatiivisimmista kuskeista. Tulevaisuudessa Marquez saattaa hyvinkin nousta jopa lajin kiistattomaksi ykkösnimeksi.

MotoGP historia

Moottoripyöräilyn kattojärjestö FIM järjesti ensimmäiset katukisat jo vuonna 1949. Tätä pidetään perinteisesti myös MotoGP:n alkuvuotena. Klassisesti kisoja on järjestetty jopa kahdeksassa eri kuutioluokassa, minkä lisäksi on järjestetty myös sivuvaunullisia kisoja. Tätä nykyä tarjolla on kuitenkin neljän erillistä kisaa. Vuonna 2019 lanseerattiin sähköpyörien MotoE-sarja, jonka lisäksi tarjolla ovat 125-kuutioisten Moto3-sarja sekä 600-kuutioisten Moto2-sarja. Kuninkuusluokka on kuitenkin kiistattomasti MotoGP.

Perinteisesti ykkössarjassa on ajettu 500-kuutioisilla, mutta vuonna 2002 sarja brändättiin MotoGP:ksi ja käyttöön tulivat peräti 990-kuutioiset nelitahtipyörät. Vuodesta 2010 lähtien MotoGP-sarjassa on ajettu korkeintaan 1000-kuutioisilla pyörillä. Samalla myös sarjan nopeudet ovat kasvaneet merkittävästi. Tätä nykyä kisassa ajettu ennätys on peräti 362,4 kilometriä tunnissa.

Kaikkien aikojen menestynein kuski maailmanmestaruuksilla mitattuna on Giacomo Agostini, mutta MotoGP-luokassa yksittäisiä voittoja on eniten Valentino Rossilla. Nuori Marc Marquez on kuitenkin ainoastaan 22 voittoa Rossia perässä. Valmistajista mestaruuksia on haalinut eniten Honda, jolla on peräti 71 mestaruutta eri sarjoissa. MotoGP-luokassa Honda on ykkösenä 25 mestaruudella.

Suomalaiset MotoGP kuskit

Suomalaiset ovat tunnettua formula- ja rallikansaa, mutta menestystä on tullut myös moottoripyöräilyn parissa. Tässä ovat Suomen parhaat MotoGP kuskit.

Jarno Saarinen

70-luvulla ajanut Jarno Saarinen on kiistatta tunnetuimpia suomalaisia moottoriurheilijoita. 250-kuutioisten luokassa maailmanmestaruuden voittanut Saarinen siirtyi vuonna 1973 ajamaan myös 500-kuutioisissa. Kahdessa luokassa ajanut Saarinen ehti voittaa kaikki kauden viidestä ensimmäisestä kisasta, ennen kuin Renzo Pasolinin käsistä lähtenyt pyörä sinkoutui Saarista päin Monzan GP:ssä. Molemmat ajajat menehtyivät välittömästi.

Yksityiskilpailijana maailmanmestaruutensa voittanut ”Paroni” tunnettiin hurjapäisenä ja innovatiivisena ajajana, jonka kaarteissa käyttämä matala ajotyyli on ollut jo vuosikymmeniä lajin standardi.

Mika Kallio

Useita luokkia kolunnut Mika Kallio on taatusti tunnetuin suomalainen kilpapyöräilijä modernilla ajalla. Jo vuonna 2001 125-kuutioisissa aloittanut Kallio on yltänyt luokan kakkostilaan kahteen otteeseen. 250-kuutioisissa Kallio on parhaimmillaan ollut kolmas, minkä lisäksi hänellä on yksi kakkostila myös Moto2-luokassa. Yhteensä Kallio on haalinut urallaan kuusitoista voittoa.

Kausina 2009–2010 Mika Kallio ajoi ensimmäisenä suomalaisena MotoGP-nimellä tunnetussa luokassa. Pistesijoja tuli, mutta yhtään palkintopallisijoitusta Kallio ei onnistunut saavuttamaan. Vuodesta 2016 lähtien Kallio on toiminut Red Bull KTM:n testikuskina. Samalla Kallio on ottanut osaa vuosittain ainakin muutamaan MotoGP-kisaan, mutta suurta menestystä ei ole edelleenkään tullut.

Teuvo Länsivuori

Jo 60-luvun puolella 250-kuutioisissa kilpaillut Teuvo Länsivuori on ensimmäisiä suomalaisia kansainvälisesti kilpailleita ratamoottoripyöräilijöitä. Parhaimmillaan Länsivuori sijoittui vuonna 1973 MM-sarjan toiseksi sekä 250-kuutioisissa että 350-kuutioisissa. Vuonna 1974 Länsivuori siirtyi 500-kuutioisiin ja Suzukin ohjaksissa tuloksena oli parhaimmillaan MM-sarjan toinen sija. Länsivuori voitti yhteensä kahdeksan kilpailua, mutta maailmanmestaruus jäi haaveeksi. Länsivuori otti vielä 62-vuotiaana osaa viralliseen Ducati-cupin kisaan.