Liiga – tietopaketti vuodelle 2021

Suomen paras jääkiekkojoukkue selvitetään taas, kun kotimainen liiga pyörähti käyntiin. Runkosarjaa pelataan maaliskuulle, minkä jälkeen luvassa ovat pudotuspelit, joiden lopuksi kruunataan jääkiekon suomenmestari. Kattava pakettimme kertoo kaiken, mitä aiheesta tulee tietää. Muut urheilutapahtumat jäävät kakkosiksi, sillä jääkiekko ei koskaan ole ollut jännittävämpää kuin kaudella 2021–22!

Parhaat kertoimet kotimaiseen Liigaan:

Voimasuhteet kaudelle 2021–22

Tuoreimmalle kaudelle on lähdetty tuttuun tapaan viidentoista joukkueen voimin. Kuusi parasta joukkuetta etenee suoraan puolivälieriin, neljä seuraavaa joukkuetta taas pelaavat lyhyen karsintasarjan kahdesta viimeisestä paikasta. Viisi viimeistä joukkuetta taas päätyvät aikaiselle kesälomalle.

Kauteen lähtee hallitsevana mestarina Rauman Lukko, joka otti ensimmäisen mestaruutensa lähes kuuteenkymmeneen vuoteen. Suurimpia haastajia ovat tutut nimet. Vedonvälittäjien ykkönen on HIFK, mutta kärkikahinoihin nostetaan myös Kärpät sekä Tappara. Sarjan kehnoimmasta joukkueesta sen sijaan vallitsee vahva konsensus. Jukureilta ei odoteta yksinkertaisesti yhtään mitään.

Sarjan muut joukkueet ovat HPK, Ilves, JYP; KalPa, KooKoo, Pelicans, SaiPa, Sport, TPS sekä Ässät. Liiga on viime vuosina tunnettu poikkeuksellisesta tasaisuudestaan, sillä neljään vuoteen ei yksikään joukkue ole kyennyt uusimaan mestaruuttaan.

Seuraa näitä pelaajia

Liigassa nähdään tänä vuonna poikkeuksellisen mielenkiintoinen kattaus nimekkäitä pelaajia, sillä sarjassa pelaa niin olympiamitalisteja, NHL-konkareita kuin lukioikäisiä lupauksiakin. Esittelemme kolme mielenkiintoisinta nimeä, joita kannattaa ehdottomasti pitää silmällä. Tästä joukosta saattaa hyvinkin löytyä myös tuleva jääkiekon suomenmestari, sillä Suomen paras jääkiekkojoukkue tarvitsee myös vahvoja yksilöitä.

Petri Kontiola

Jo 37 vuoden ikään ehtinyt Petri Kontiola on monelle suomalaiselle tuttu nimi. Tutummin Konnana tunnettu Kontiola on olympiapronssimitalisti ja tuttu kävijä maajoukkueessa. Mies on ehtinyt MM-finaaliin peräti kolmeen eri otteeseen, ja jääkiekko on maistunut myös useassa eri sarjassa. 12 NHL-ottelua Chicagossa pelannut Kontiola on viime vuosikymmenen aikana ollut tuttu näky KHL:ssä, jossa Konna on ehtinyt edustaa peräti neljää eri joukkuetta. Yhden Gagarin Cup -finaalisarjan hävinnyt Kontiola on tätä nykyä selvällä erolla eniten pisteitä KHL:ssä tehnyt suomalainen.

Keskushyökkääjän ruuti ei todellakaan ole kuivaa, vaan vanha jaksaa edelleen. Neljäntoista vuoden tauon jälkeen Liigaan palannut Kontiola nimittäin voitti välittömästi pistepörssin HPK:n riveissä. Saldona oli 14 maalia ja 41 syöttöä, mikä tarkoitti sitä, että Kontiola saalisti samalla sarjan eniten syöttöjä. Yksi kausi HPK:ssa riitti ja täksi kaudeksi Konna siirtyi Ilveksen riveihin. Tätä miestä kannattaa todellakin pitää silmällä, sillä Petri Kontiola on poikkeuksetta yksi vahvimmista ehdokkaista tämänkin kauden pistepörssin kärkeen. Tällaisia nimiä Liiga tarvitsee.

Saku Mäenalanen

Myös 27-vuotias Saku Mäenalanen on siirtynyt KHL:stä Suomeen – hän ja Kontiola ehtivätkin pelata yhden kauden verran yhdessä Jokereissa. Vasen laitahyökkääjä ehti voittaa Kärpissä peräti kolme mestaruutta, ennen kuin matka vei NHL:ään. NHL-ura jäi lopulta 34 pelin mittaiseksi, vaikka näissä peleissä ehtikin syntyä 8 pistettä.

Parhaimmillaan 46 pistettä yhteen kauteen takonut Mäenalanen on palannut jälleen kotiin. Sarjana toimii Liiga ja joukkueena Kärpät, jonka varakapteenina Carolina Hurricanesissakin pelannut Mäenalanen toimii. Kärpät on ehdottomasti yksi kauden suurimmista mestariehdokkaista, mutta paljon tulee olemaan myös Mäenalasen harteilla. Huippukautta vaaditaan siihen, että Mäenalasesta tulisi jo neljättä kertaa jääkiekon suomenmestari.

Joakim Kemell

Vasta 17-vuotias superlupaus Joakim Kemell ehti debytoida Liigassa jo viime kaudella, mutta tämä on ensimmäinen vuosi, kun juniorisarjat unohdetaan ja Liiga toimii pääasiallisena pelipaikkana Kemellille. Teinitähti aloitti kauden uskomattomalla tahdilla, sillä kuudentoista ensimmäisen pelin jälkeen Kemell johti sekä maali- että pistepörssiä tehtyään peräti 12 maalia ja 18 pistettä. Oikeaa laitaa pelaava ja oikealta laukova Joakim Kemell valittiin samalla Liigan kaikkien aikojen nuorimmaksi kuukauden pelaajaksi.

Jääkiekko on tällä lahjakkaalla ja luovalla pelaajalla verissä, ja on lähes varmaa, että enää tämän kauden jälkeen Kemelliä ei päästä Suomessa ihailemaan. Kemellin perässä ovat jo useat NHL-joukkueet ja alustavissa spekulaatioissa pidetään itsestään selvänä, että Joakim Kemell tullaan varaamaan vuoden 2022 varaustilauksessa ensimmäisellä kierroksella. Kemellillä on nyt ainutlaatuinen tilaisuus tehdä edustamastaan JYPistä Suomen paras jääkiekkojoukkue.

Liigan historia

Jääkiekko on viihdyttänyt Suomessa jo noin sadan vuoden ajan. Jääkiekon suomenmestari kruunattiin ensimmäisen kerran vuonna 1928, jolloin mestaruudesta kilpailtiin cup-muodossa. Kuuden joukkueen kesken pelatun kilpailun vuotti lopulta Viipurin Reipas, jonka pelaajat koostuivat tuolloin enimmäkseen jääpallon pelaajista.

Varsinaista SM-sarjaa alettiin pelaamaan vuonna 1933, ja samalla nimellä toiminta jatkui aina vuoteen 1975 saakka. Tämän jälkeen jääkiekon suomenmestari on kruunattu SM-liigassa, joka nykyään tunnetaan markkinointinimellä Liiga. Jääkiekko kiinnostaa tasaisen vahvasti vuodesta toiseen ja ympäri Suomen, minkä vuoksi Liiga onkin selvällä erolla Suomen katsotuin urheilusarja.

Liigan seuraaminen onnistuu huomattavan helposti, sillä C More näyttää kauden kaikki pelit suorina lähetyksinä. Pelejä pääsee katsomaan C Moresta, Telia Liigapassilla sekä Telia TV:stä. Studiolähetyksiä esitetään lisäksi kahtena iltana viikossa.

Suomen paras jääkiekkojoukkue on mestaruuksilla mitattuna Tappara, joka on ehtinyt haalimaan peräti 17 mestaruutta. Modernina aikakautena sekä Tappara että TPS ovat ehtineet voittaa kymmeneen otteeseen.

Vedonlyöntitarjouksia jääkiekkoon

Koska jääkiekko on Suomen suosituin laji, lyödään Suomessa mielellään myös vetoa jääkiekosta. Parhaat bonukset löydät tietenkin meidän sivuiltamme, sillä esittelemme parhaat liittymistarjoukset ja kaikki vedonlyöntisivustot, jotka tarjoavat valikoimissaan suomalaista jääkiekkoa. Esimerkiksi LeoVegas tarjoaa jääkiekon ystäville viikoittaisia tarjouksia sekä säännöllisiä voitonkorotuksia. Pelit aloitetaan tietenkin jopa 100 euron arvoisella ilmaisvedolla. Lue arvostelumme ja tutustu rauhassa rahakkaisiin bonuksiin, joiden avulla pelit kannattaa ehdottomasti aloittaa!