Super GT – Tietopaketti 2021

Monet urheilutapahtumat ovat kansainvälistä suurviihdettä, kun taas toiset lajit nauttivat huomattavasti paikallisempaa suosiota. Paikallisiin lajeihin lukeutuu Japanin Super GT, joka on Japanin autourheilun ykkösluokka. Mukana on kuitenkin myös suomalaisia!

Lyö vetoa Super GT -sarjasta:

Super GT kausi 2021

Vuoden 2021 Super GT -kausi starttaa 10. huhtikuuta perinteisellä Okayaman kisalla. Japanin autourheilun ykkössarjaan lähdetään tutun kiinnostavista merkeistä, sillä ainoastaan Nissan GT-R on onnistunut vuodesta 2005 ajetun sarjan historian aikana uusimaan mestaruutensa seuraavana vuonna. Tässä ei ole onnistuttu kuin kahteen otteeseen – molemmilla kerroilla mukana oli sarjan menestynein kuski Ronnie Quintarelli.

Edellisen kauden mestaruuden nappasi Honda NXS, jonka parivaljakko Tadasuke Makino ja Naoki Yamamoto lähtee myös tähän kauteen yhtenä suurimmista ennakkosuosikeista. Suurimpina haastajina pidetään ennakkoon vuoden 2019 mestareita. Kazuya Oshima ja Kenta Yamashita voittivat tuolloin Lexusin riveissä. Ensimmäiseen kisaan lähdetään vähintäänkin mielenkiintoisista asetelmista, sillä Tadasuke Makino jää sivuun avausviikonlopulta ja Honda NXS joutuu lähtemään kisaan varakuskilla.

Suomalaisesta näkökulmasta sarjan kiinnostavin nimi on tietenkin formuloistakin tuttu Heikki Kovalainen, jota pidetään poikkeuksetta mahdollisena mestarina. Vuodesta 2015 sarjassa kilpaillut Kovalainen on myös vuoden 2016 mestari Lexusin autolla. Sen jälkeen Kovalainen on onnistunut nappaamaan tasan yhden voiton jokaisella kaudella, mutta mestaruudesta haastaminen ei ole onnistunut. Tällä kaudella Kovalainen ajaa Yuichi Nakayaman parina Toyota Gazoo Racing Reamia edustaen.

Kausi sisältää kahdeksan kisaa ja kilpaa ajetaan huhtikuulta aina marraskuun lopulle asti. Poikkeuksellisesti kaikki kisat ajetaan tänä vuonna Japanissa, vaikka Super GT on pyrkinyt ahkerasti muokkaamaan itsestään kansainvälistä kilpailua. Autovalmistajina toimivat tällä kaudella ainoastaan Japanin omat Honda, Nissan ja Toyota, mutta talleja on mukana viisitoista kappaletta. Jokainen talli koostuu vähintään kahdesta kuskista. Super GT toimii mielenkiintoisella periaatteella, jossa kuskit vaihtavat paikkoja kesken kisan. Yksi kuski saa ajaa korkeintaan kaksi kolmasosaa kustakin kisasta.

Super GT historia

Super GT on Japanin autourheilun kuninkuusluokka, joka on järjestetty jo vuodesta 1993 lähtien. Alun perin kilpailun virallisena nimenä toimi Zen Nihon GT Senshuken, mutta kansan suussa kilpailua on perinteisesti kutsuttu yksinkertaisesti Japanin mestaruudeksi. Alusta lähtien on kisailtu kahdessa luokassa. GT500 on varsinainen kuninkuussarja, minkä lisäksi ajetaan myös GT300-luokassa. GT300 tunnetaan löysemmistä säännöistään ja mukana on nähty säännöllisesti niin erikoisempia autoja kuin yksityistallejakin. GT500-sarjassa sen sijaan kilpailevat Japanin suurimpien autojättiläisten ammattilaistallit.

Japanin ohella kisoja on ajettu perinteisesti myös Malesiassa, minkä lisäksi kisoja haluttiin viedä myös Kiinaan. Tämä tuotti ongelmia FIAn kanssa, sillä autourheilun yläjärjestö ei sallinut enää kilpailun kutsumista Japanin mestaruudeksi, jos kaksi kisaa järjestetään ulkomailla. Tämä johti uuteen brändäykseen, ja vuodesta 2005 lähtien Zen Nihon GT Senshuken onkin tunnettu nimellä Super GT. Tätä nykyä sarjaa ajetaan Japanin lisäksi säännöllisesti myös Thaimaassa, mutta Kiinaan laajeneminen ei ole vielä toteutunut.

Vaikka GT500 viittaa perinteisesti käytössä olleeseen 500 hevosvoiman rajaan, ei tällaista rajaa enää ole käytännössä olemassa. Useimmat käytössä olevat autot toimivatkin jopa yli 650 hevosvoimalla. Sarja tunnetaan erityisesti avoimuudestaan sekä tasaisuudestaan, sillä Super GT:ssä on tarkoituksella pyritty reiluun ja tasaiseen kilpailuun. Autot toimivat pääosin samoilla osilla, eikä kisastrategioille ole haluttu antaa ylivaltaa ajamisen kustannuksella. Tämän vuoksi kaikissa talleissa on kaksi kuskia, jotka ajavat samalla autolla samassa kisassa. Kumpikaan kuski ei saa ajaa yli kahta kolmasosaa yhdestä kisasta.

Mielenkiintoisimpana erikoisuutena sarjassa on käytössä painotasoitus. Mitä paremmin talli pärjää, sitä painavampaa autoa he joutuvat käyttämään, mikä pitää sarjan taatusti tasaisena loppuun asti. GT500-talli on onnistunut varmistamaan mestaruuden ainoastaan kahteen otteeseen ennen kauden viimeistä kisaa. Turhan kikkailun välttämiseksi painotasoitusta on viime vuosina muutettu hieman. Tätä nykyä painotasoitus puolitetaan kauden toiseksi viimeiseen kisaan ja poistetaan kokonaan viimeisestä kisasta, joten mestaruus päästään todellakin ratkomaan ajamalla, eikä huonosti pärjäämisestä palkita liikaa.

Parhaat Super GT kuskit

Ketkä ovat kaikkien aikojen parhaat Super GT kuskit? Sarjassa on paljon vaihtelua, ja japanilaisten lisäksi Super GT:ssä on ajanut myös runsaasti ulkomaalaisia. Esimerkiksi useat formulakuskit ovat pyörähtäneet sarjassa joko ennen formuloita tai formuloista pudottuaan. Myös suomalaisväriä on sarjassa ehditty näkemään jo useamman kauden ajan. Esittelemme kolme menestyneintä ja kiinnostavinta Super GT:ssä kilpaillutta kuskia.

Ronnie Quintarelli

Sarjan menestynein kuski on kiistatta italialainen Ronnie Quintarelli, joka on voittanut ennätykselliset neljä mestaruutta GT500-luokassa. 41-vuotias italialainen kilpaili aluksi Formula Renault -sarjassa, minkä jälkeen hän on kilpaillut ensisijaisesti Aasiassa. Japanin Formula 3 -sarjan voittanut Quintarelli on kilpaillut Super GT -sarjassa jokaisena kautena vuodesta 2005 lähtien. Mestaruus on tullut Nissanin puikoissa 2011, 2012, 2014 sekä 2015. Lisäksi Quintarelli on kyennyt nappaamaan yhden kakkostilan sekä kaksi kolmostilaa. Mestaruudet ovat tulleet Masataka Yanagidan sekä Tsugio Matsudan kanssa.

Masataka Yanagida

Kaksi mestaruutta Quintarellin parina voittanut Masataka Yanagida on Super GT:n ensimmäinen kuski, joka on kyennyt voittamaan mestaruuden sekä GT500- että GT300-luokassa. Vuodesta 2001 kilpaillut Yanagida on vaihdellut eri luokkien välillä, voittaen GT300-luokan kahdesti vuosian 2003 ja 2010, sekä GT500-luokan vuosina 2011 ja 2012. Tätä nykyä 41-vuotias japanilainen on palannut jälleen takaisin GT300-luokkaan, jossa mainittavaa menestystä ei kuitenkaan ole viime vuosina tullut.

Jenson Button

Kiistatta kiinnostavin Super GT:ssä kilpaillut kuski on formuloiden maailmanmestaruudenkin voittanut britti Jenson Button. Kahdeksantoista kauden ajan formuloissa kilpaillut Button vaihtoi lennosta Super GT -sarjaan, ja voitti sarjan heti ensimmäisellä täydellä kaudellaan vuonna 2018. Button osallistui sarjaan myös seuraavalla kaudella, mutta menestys ei enää ollut yhtä vahvaa. Tuloksena oli lopulta ainoastaan sarjan kahdeksas tila, minkä jälkeen Button on siirtynyt muiden haasteiden pariin.

Suomalaiset Super GT kuskit

Super GT:ssä on ehtinyt kilpailla jo kuuden vuoden ajan myös yksi suomalainen. Menestystä on kuitenkin tullut, sillä suomalainen GT kuski on ehtinyt voittamaan myös tämän sarjan mestaruuden.

Heikki Kovalainen

Ainoa Super GT:tä ajanut suomalainen on Suomussalmelta kotoisen oleva 39-vuotias Heikki Kovalainen, joka on kilpaillut sarjassa jo vuodesta 2015 lähtien. Menestystäkin on tullut, sillä Kovalainen on vuoden 2016 mestari. Tallikaverina tuolloin toimi japanilainen Kohei Hirate. Mestaruudesta haastaminen ei tämän jälkeen ole onnistunut, mutta kaikesta huolimatta Kovalainen on voittanut jokaisella ajamallaan kaudella vähintään yhden kilpailun.

Kovalainen tunnetaan erityisesti formuloista, joissa hän kilpaili vuodesta 2007 aina vuoteen 2013. Tuloksena oli kaksi sarjan seitsemättä sijaa, yksi osakilpailuvoitto sekä neljä palkintopallisijoitusta. Marraskuussa 2021 seitsemän vuotta sarjassa ajanut Kovalainen ilmoitti kuluvan kauden olevan hänen viimeisensä Super GT-sarjassa.