Ravit ja laukkakisat – kaikki mitä sinun tarvitsee tietää aloittaaksesi pelaamisen hevosilla Suomessa

Hevosurheilu ja ravit ovat aina nauttineet Suomessa jopa poikkeuksellisen suurta suosiota. Hevoskilpailuihin on tietysti aina kuulunut oleellisena osana myös tuloksista veikkaus. Vedonlyönti on oleellinen osa ravia, ja monelle katsojalle jopa ainoa syy nauttia hevosten välisestä kilvoittelusta.

Parhaat sivut raviveikkaukseen

Ravien tausta ja historia

Ratsastaja

Ravit ovat jo huomattavan vanha konsepti, sillä ravia on tiettävästi ajettu jo tuhat vuotta ennen ajanlaskun alkua. Ensimmäiseksi ravia ajettiin tiettävästi antiikin Kreikassa, mistä konsepti lainattiin sellaisenaan myös Roomaan. Roomassa ravit olivat valtaisaa koko kansan hupia. Veikkaus ravit olivat yleistä puuhaa, päivän ravit keräsivät suuryleisöjä ja menestyneimmät ohjastajat olivat koko kansan juhlittuja urheilusankareita. Kaikkien aikojen rikkaimmat urheilijat ovatkin juuri roomalaisia hevoskuskeja!

Tätä nykyä ravit ovat kohtalaisen yleistä puuhaa ympäri maailman, mutta suosituimmillaan ravit tuntuvat olevan juuri Pohjoismaissa. Ruotsi on eurooppalaisen hevosurheilun keskus, mutta Suomi ei tule tällä saralla paljoa perässä. Ravia on ajettu Suomessa jo lähes sadan vuoden ajan, ja raveja järjestetään edelleen ympäri Suomen.

Veikkaus ravit tarjoavat pelaajille runsaasti vaihtoehtoja, sillä Seinäjoen ravit, Mikkelin ravit, Teivon ravit, Vermon ravit, Porin ravit ja Oulun ravit ovat kaikki hevosmiehille tuttua puuhaa.

Netin vedonlyöntisivustoilla vetoa pääsee lyömään tietysti myös ulkomaisista ravikisoista. Tarjolla on muiden Pohjoismaiden lisäksi esimerkiksi ranskalaisia ja amerikkalaisia raveja. Myös esimerkiksi brittiläiset laukkakisat kuuluvat laadukkaiden pelisivustojen valikoimiin.

Kuinka sinusta tulee hyvä vedonlyöjä raveissa ja hevoskisoissa?

Ravit tänään houkuttelevat luokseen erityisesti vedonlyönnistä kiinnostuneita hevosten ystäviä. Veikkaus ravit kerää suurta liikevaihtoa, Iltasanomat ravit on luettu sivusto ja jopa Ravia lehti on monille hevosmiehille tuttua luettavaa.

Kuinka ravit sitten otetaan haltuun ammattilaisen elkein? Jos haluat todella alkaa tienaamaan hevoskisoilla, olet saapunut oikeaan paikkaan. Sivustoltamme löydät parhaat vedonlyöntisivustot hevosurheilun ystävälle, kookkaimmat bonukset sekä laadukkaimmat ravia vihjeet. Ammattilaistemme kehittämät ravia vihjeet mahdollistavat vedonlyönnin raveista ammattilaisen tavoin, vaikka hevosurheilu ei vielä olisikaan tuttua puuhaa.

Ammattimaisen vedonlyöjän kannattaa tietenkin myös tutustua hevosiin ja todennäköisyyksiin sekä katsoa kisoja. Aukaise Ilta Sanomat ja lue Iltasanomat ravit, suuntaa suoraan paikallisiin kisoihin tai katso vaikka netin välityksellä kuuluisimmat ravitapahtumat, kuten Seinäjoen ravit tai Mikkelin ravit.

Veikkaus ravit kannattaa nykyään hoitaa ehdottomasti netissä, sillä netin kasinoilla myös ravia veikataan selvästi korkeammilla kertoimilla. Tämän lisäksi netissä ravimiehille jaetaan huomattavan kookkaita bonuksia, jotka voivat olla arvoltaan jopa satoja euroja. Tällainen bonus saa tietenkin päivän ravit tuottamaan jopa paremmin kuin parhaatkaan ravia vihjeet!

Mitä pelijärjestelmiä raveissa on?

Ravit mahdollistavat vedonlyönnin useilla eri tavoilla. Lähtökohtaisesti raveissa veikataan tietysti voittavia hevosia, mutta tämänkin voi tehdä usealla eri tavalla. Veikkaus ravit Suomessa tunnetaan useimmiten toton nimellä, ja juuri totosta puhuvat myös Iltasanomat ravit. Toto on lyhenne totalisaattorista, joka tarkoittaa käytännössä sitä, että samalla lapulla veikataan voittajaa useista eri lähdöistä. Veikkaus ravit mahdollistaa myös veikkaamisen yhden lähdön parhaista hevosista tai kolmen parhaan joukkoon sijoittuvista hevosista.

Päivän ravit tarjoavat kuitenkin runsaasti vaihtelua erityisesti netin vedonlyöntisivustoilla. Useimmiten näillä sivustoilla veikkaus ravit sisältävät joko yksittäisen lähdön tai pari hevosta yksittäisestä lähdöstä. Tällöin veikataan, mikä hevonen voittaa ravit, tai mikä hevonen on listalla olevista hevosista parhaiten sijoittunut. Kun perinteinen toto toimii muuttuvilla kertoimilla, eikä pelaaja itsekään välttämättä tiedä vetoa lyödessään, kuinka korkean kertoimen hänen lappunsa saa, veikataan netissä kohteita lähtökohtaisesti kiinteillä kertoimilla. Tällainen on reilua ja kevyttä ravia, sillä pelaaja voi aina olla varma siitä, kuinka reilusti voittoja on luvassa.

Luonnollisesti myös netin pelisivustoilla pääsee yhdistelemään voittajia useista lähdöistä ja useista eri kilpailuista. Voit vilkaista kaikki tulevat ravit ja asettaa mieleisesi voittajat samalla lapulle vaikka Suomesta, Ruotsista ja Yhdysvalloista. Käytännössä nettivedonlyöntisivustojen ravit tänään mahdollistavat vedonlyönnin kaikista suomalaisista raveista. Tarjolla ovat siis esimerkiksi Seinäjoen ravit, Mikkelin ravit sekä Teivon ravit.

Sivustoltamme löytyvät ravia vihjeet sisältävät tietyt vinkit myös ruotsalaisista, ranskalaisista sekä amerikkalaisista hevoskisoista. Tällaista palvelua eivät Iltasanomat ravit tai Ravia lehti tarjoa!

Voinko seurata raveja suorana tai televisiossa?

Ravien katsominen on tänä päivänä Suomessa huomattavan helppoa. IS-ravit ja MT ravit kertovat tietenkin tulokset, mutta tätä nykyä heppakisojen seuraaminen onnistuu myös suorana helposti. Parhaiten hevoskilpailujen ystäviä palvelee Toto-TV, jonka katsominen onnistuu Veikkauksen palvelun kautta – tosin varsin kehnolla laadulla. Paremmasta laadusta pääset nauttimaan C-Moren kanavapaketin avulla. C-Moren kautta hankittuna Toto-TV sisältää yli 600 vuosittaista ravilähetystä. Kisoja pääsee seuraamaan ympäri maailman, joten Toto-TV ei ole lainkaan hassumpi hankinta ravivedonlyönnin ystävälle.

Ravien ystäviä palvelee myös Digitan kanavapaikka 26, joka näyttää raveja suorana lähetyksenä lauantaisin. Koosteista tarjoavat sekä MTV3 että Iltasanomat ravit.

Kevyttä ravia ja vastuullisia pelejä!

Löydä kaikki oleellinen vedonlyöntitietous yhdeltä sivustolta: