Vedonlyöntiopas 2021 - Opas vedonlyönnin saloihin

Jos veikkaus ei vielä ole tuttua puuhaa, on vedonlyöntiopas aloittelevalle pelaajalle kullanarvoinen apu. Opas kertoo kaiken, mitä aloittelevan pelaajan tarvitsee veikkaamisesta tietää. Suomiveikkauksen kattava vedonlyönti opas kertoo aloitteleville pelaajille alkeet voittavaan pelaamiseen!

Parhaat pelisivustot

Mikä on vedonlyöntiopas?

Majakka ja kolikko

Vedonlyöntiopas on uuden pelaajan paras apu, sillä opas kertoo kaiken, mitä pelaamisesta tarvitsee tietää. Uuden pelaajan on tärkeää perehtyä esimerkiksi kerrointen merkitykseen, kerrointen laskemiseen ja parhaiden kerrointen hyödyntämiseen. Kaikki pelaajat eivät välttämättä ymmärrä todennäköisyyksiä kertoimien takana, eivätkä kaikki aktiivisetkaan pelurit välttämättä osaa hyödyntää eri pelisivustojen tarjoamia kertoimia, jotka saattavat poiketa toisistaan huomattavastikin. Ei kuitenkaan syytä huoleen, sillä vedonlyönti opas kertoo kaiken tarpeellisen aiheesta.

Samalla opas neuvoo hyödyntämään eri pelisivustojen tarjoamat bonukset parhaalla mahdollisella tavalla. Jopa satojen eurojen arvoisiin bonuksiin kannattaa ehdottomasti perehtyä, sillä runsaat bonukset ovat yksinkertaisesti rahanarvoinen etu myös osaavalle ja kokeneelle pelaajalle. Tienaaminen ei ole koskaan helpompaa kuin rahakkaiden bonusten avulla.

Laadukas opas kertoo tietenkin myös, kuinka eri pelimuodot toimivat. Vedonlyöntiopas kertoo yksityiskohtaisesti, kuinka toto tai vakio toimivat, ja kuinka näiden pelimuotojen avulla on helpointa tehdä rahaa. Oppaastamme löydät samalla myös tuoreimmat vakiovihjeet, ravivihjeet, pitkävetovihjeet ja muut pelivihjeet.

Kuinka aloittaa vedonlyönti internetissä

Tänä päivänä vedonlyönnin aloittaminen internetissä onnistuu huomattavan helposti, mutta opas tekee pelaamisen aloittamisesta vielä huomattavasti helpompaa. Sivustomme vedonlyöntiopas nimittäin esittelee myös parhaat pelisivustot ja suurimmat bonukset, minkä lisäksi vedonlyönti opas sisältää myös yksityiskohtaiset arvostelut kaikista maininnan arvoisista pelipaikoista. Tutustu eri pelisivustoihin rauhassa, vertaile bonuksia ja valitse suosikkisi.

Itse pelaaminen onnistuu huomattavan helposti, sillä uuden pelaajan ei tarvitse kuin rekisteröityä veikkaussivustolle, syöttää tiedot ja tehdä talletus, minkä jälkeen pelaamaan pääsee käytännössä välittömästi. Euroopan unionin alueella toimivilla veikkaussivuilla vedonlyönti onnistuu täysin verovapaasti ja useimmat kansainväliset kasinot toimivat luotettavien lisenssien turvin ja tiukan sääntelyn alaisina. Talletukset ja kotiutukset onnistuvat tätä nykyä lukuisilla eri metodeilla ja opas esittelee tietenkin myös parhaat maksutavat.

Millaisia vedonlyöntioppaita on olemassa?

Moni vedonlyöntiopas käy asioita läpi laajalla skaalalla, mutta osa oppaista saattaa perehtyä hyvinkin yksityiskohtaisesti myös pienempiin asioihin. Joku vedonlyönti opas saattaa esimerkiksi keskittyä pelkästään hevosurheilun maailmaan, jolloin toto tulee taatusti tutuksi. Myös vakio on saanut useita omia oppaita, sillä tämän pelin salat eivät välttämättä aukea aivan hetkessä.

Osa oppaista saattaa keskittyä esimerkiksi muuttuvan kertoimen kohteisiin, eikä ole mitenkään tavatonta, että oppaassa perehdytään hyvinkin yksityiskohtaisesti esimerkiksi yhden lajin tai yhden sarjan maailmaan. Oppailla on runsaasti eroja, joten oppimishaluisen pelaajan kannattaakin tutustua myös useisiin vedonlyöntioppaisiin rauhassa, ennen kuin pelien pariin siirtyminen tulee ajankohtaisesti.

Vinkkejä sinulle, joka haluat aloittaa vedonlyönnin

Mitkä sitten ovat arvokkaimpia vedonlyönti vinkkejä aloittelevalle pelaajalle? Olemme koonneet listalle muutaman asian, joihin varsinkin aloittelevan pelaajan on hyvä kiinnittää huomiota.

Vertaile kertoimia. Äkkiseltään saattaa ajatella, että riittää, kun veikkaa oikeaa joukkuetta, mutta kertoimilla on vedonlyönnissä huomattava merkitys. Mitä korkeampi kerroin on tarjolla, sitä enemmän voitat ja sitä kannattavampaa vedonlyönti on. Eri vedonlyöntisivustot laskevat kertoimensa eri kaavoilla, joten kertoimet saattavat heitellä runsaastikin. Osaavalla pelaajalla onkin tili useammalla vedonlyöntisivustolla, jolloin on aina mahdollista valita korkein tarjolla oleva kerroin.

Lunasta bonukset. Lähes kaikki pelisivustot houkuttelevat nykyään uusia pelaajia jonkinlaisilla liittymisbonuksilla ja muilla rahakkailla tarjouksilla. Säännöt ja ehdot kannattaa tietenkin aina lukea tarkkaan läpi, mutta lähtökohtaisesti bonukset tekevät pelaamisesta yksinkertaisesti kannattavampaa. Tarjolla saattaa olla jopa satojen eurojen edestä ilmaista pelirahaa, eikä ilmaisesta rahasta tietenkään kannata kieltäytyä.

Tunne osaamisesi rajat. Panosta lajeihin, jotka ovat itsellesi tuttuja. Summamutikassa ei kannata lähteä arvailemaan, vaan oma tietämys kannattaa aina hyödyntää. Jos vedonlyönti kiinnostaa, mutta et koe varsinaisesti tietäväsi urheilusta hirveästi, ei hätä ole tällöinkään tämännäköinen. Netistä löydät helposti ammattimaisten pelaajien pitkävetovihjeet, joiden avulla pelaaminen saattaa käydä helposti kannattavaksi puuhaksi! Parhaita vihjeitä kerätään myös meidän sivuillemme.

Pelaa vastuullisesti. Pelaamisessa kannattaa pitää aina maltti mukana, eikä koskaan pidä panostaa rahoilla, joita ei ole myös varaa hävitä. Tarkkaile pelikassaasi, pidä panokset maltillisina, äläkä käytä liikaa aikaa pelaamiseen. Monilla moderneilla pelisivustoilla voit asettaa omalle pelitilillesi tarvittaessa myös panosrajoituksia ja talletusrajoituksia.

Mikä on paras vedonlyöntistrategia?

Laadukas vedonlyöntiopas keskittyy luonnollisesti myös erilaisiin vedonlyöntistrategioihin, joten näin teemme tietenkin myös me. Vedonlyöntistrategia on jopa yllättävän monipuolinen konsepti, sillä pelaajan tulee kiinnittää huomiota niin valittuun kohteeseen, valittuun panokseen kuin valittuun pelitapaankin. Paras vedonlyöntistrategia ottaa kaikki vedon osa-alueet huomioon.

Monet varsinaiset panostusstrategiat ovat tuttuja pelkkään tuuriin perustuvien pöytäpelien puolelta. Esimerkiksi ruletissa paljon käytetty Martingaali soveltuu kuitenkin panostustavaksi myös vedonlyönnin puolella. Martingaalistrategia on yksinkertainen panostusstrategia, jossa pyritään tuplaamaan oma panos. Jos ensimmäinen kohde menee väärin, korotetaan panos seuraavaan kohteeseen kaksinkertaiseksi. Ammattimaisen vedonlyönnin kanssa tällaisella panostamisella ei tietenkään ole mitään tekemistä, mutta harrastepelaajalle Martingaali voi hyvinkin olla kiinnostava vaihtoehto.

Ammattipelaajien keskuudessa suurinta suosiota panostamisessa nauttii niin sanottu Kellyn kaava, joka vaatii pelaajalta todennäköisyyksien laskemista ja hallintaa. Kellyn kaava kirjoitetaan auki muodossa (todennäköisyysarvio desimaalina*kerroin-1)/(kerroin-1). Lopputuloksena tulee ehdotettu prosenttiosuus pelikassasta. Jos kaava tuottaa vaikkapa tuloksen 15, panostetaan kohteeseen 15 prosenttia pelikassasta. Varsinkin aloitteleville kertoimenlaskijoille Kellyn kaava tuottaa varsin korkeita ja riskialttiita tuloksia, minkä vuoksi useimmat pelaajat jakavatkin vielä Kellyn antaman tuloksen esimerkiksi neljään tai viiteen osaan. Näin pelikassa pysyy taatusti hallinnassa.

Myös harrastepelaajalle oman pelikassan hallinta on yksi tärkeimpiä taitoja vedonlyönnissä. Ylikertoimiin on hyvä panostaa runsaasti, mutta maltti tulee aina pitää mukana. Myös ammattipelaajille sattuu väkisinkin pitkiä huonon onnen jaksoja, jolloin pelikassa hupenee nopeasti, jos panokset ovat turhan railakkaita.

Harrastepelaajalle on helpointa suositella strategiaksi maltillisia panoksia, panostamista tuttuihin kohteisiin sekä analyyttistä suhtautumista otteluihin. Seuraa kokoonpanoja, arvioi muutoksia ja ota huomioon esimerkiksi poikkeuksellisen säätilan vaikutus. Fiksu pelaaja tietenkin luo pelitilin usealle eri vedonlyöntisivustolle, jolloin vetoa pääsee aina lyömään markkinoiden parhailla kertoimilla. Vedonlyöntiyrityksille ei kannata antaa yhtään lisäetua.

Parhaassa tapauksessa kahdelta eri peliyhtiöltä löytyy samaan otteluun kertoimet, jotka mahdollistavat molempien joukkueiden voittoa pelaamisen niin, että pelaaja jää voitolle yli sadan prosentin varmuudella. Tällöin kyseessä on arbitraasivedonlyönti. Monet peliyhtiöt kuitenkin tarkkailevat tähän tapaan pelaavia pelaajia. Esimerkiksi panoksia saatetaankin nopeasti rajoittaa, mutta pelaaminen on taatusti voitollista!

Mikä on paras live-veto strategia?

Live veto on viime vuosina huimaan suosioon noussut pelitapa. Livenä pääset lyömään vetoa otteluista kesken pelin, jolloin ottelun seuraaminen on tietenkin entistä jännittävämpää. Livenä vetoa pääsee parhailla pelisivustoilla lyömään käytännössä kaikista otteluista, joten valinnanvaraa todellakin riittää.

Kuinka live vedon strategiat sitten eroavat muista strategioista? Live vedossa kertoimet heittelevät kohtalaisen nopeasti, mikä vaatii pelaajalta aktiivisuutta ja tarkkaa silmää. Samalla live veto mahdollistaa osaavalle pelaajalle poikkeukselliset tuotot, sillä vedonlyöntisivusto pyrkii suhtautumaan pelin tapahtumiin joskus jopa hätäisesti. Kertoimet eivät tässä vaiheessa enää ole viikkojen analysointityön lopputulosta, vaan kertoimet saattavat heitellä hyvinkin railakkaasti. Jos pelaajalle on hyvä pelisilmä, voi live vedossa napata kiinni hyvinkin korkeita ylikertoimia.

Live vedon strategiaksi suosittelemme tarkkaa silmää, hätäilyn välttämistä ja entistä suurempaa keskittymistä lajeihin, joiden parissa oma ymmärrys on kaikista suurinta. Jos kykenet arvioimaan esimerkiksi yllättäviä pelitapoja, nopeita muutoksia pelin sisällä tai pelaajien henkistä puolta, saatat hyvinkin kyetä päihittämään markkina.

Omat rajat kannattaa kuitenkin aina tuntea. Jännittävä live veto vie nopeasti mukanaan, eikä ole lainkaan tavatonta, että pelaaja innostuu räiskimään vetoja sarjatulena hyvinkin korkeilla panoksilla. Maltti on valttia tälläkin saralla. Pidä panokset omaan pelikassaan sopivina ja pyri arvioimaan pelin tapahtumia analyyttisellä silmällä. Näin pelaaminen pysyy sekä järkevänä, viihdyttävänä että tuottoisana.

Mitä ovat yhdistelmät, järjestelmät ja singlet?

Vetoa lyödään varsinkin netin pelisivustoilla hyvinkin monessa eri muodossa. Erilaisiin pelimuotoihin kannattaa tietenkin tutustua, sillä tällä on heti suuri vaikutus tarjottuihin voittoihin sekä pelaamisen kannattavuuteen.

Perinteisin pelimuoto on single eli vedon lyöminen yksittäisestä kohteesta. Jos sijoitat esimerkiksi 10 euroa sille, että Manchester United voittaa Arsenalin, etkä lyö samalla vetoa muista kohteista, on kyseessä singleveto. Singlejen pelaaminen pienentää varianssia ja mahdollistaa ammattimaisemman panostamisen, minkä vuoksi yksittäisten kohteiden pelaaminen onkin varsinkin ammattipelaajien suosiossa. Moni harrastusmielessä pelaava kaipaa kuitenkin mahdollisuutta suuriin voittoihin, eikä kympin muuttaminen viideksitoista euroksi välttämättä tarjoa oikeita mahdollisuuksia. Tällöin kannattaakin tutustua muihin tarjolla oleviin pelimuotoihin.

Suurinta suosiota nauttivat perinteisesti yhdistelmävedot, eikä suomalaisessa pitkävedossa moniin vuosiin tarjottu lainkaan muita pelimuotoja. Yhdistelmävedossa pelaaja yhdistää samalle lapulle useamman kohteen, eikä ole lainkaan tavatonta, että vedonlyöntisivusto mahdollistaa jopa yli kymmenen kohteen pelaamisen samalla lapulla. Tällöin kohteiden kertoimet yksinkertaisesti kerrotaan yhteen, mikä tuo pelaajalle helposti huomattavan korkean kokonaiskertoimen. Esimerkiksi kaksi kohdetta, joiden kerroin on kaksi, tuovat tietenkin yhteiskertoimen neljä. Kun lapulle lisätään vielä kaksi muuta kohdetta kakkosen kertoimella, onkin kerroin jo 16.

Jos desimaalien syynääminen ja kertoimien laskeminen eivät niin innosta, on yhdistelmävetojen pelaaminen oivallinen tapa tavoitella suuriakin kertoimia. Jännittävät monen kohteen laput saattavat hyvinkin tuoda pelaajille jopa pienillä panoksilla aina kymmeniin tuhansiin euroihin kohoavia voittoja. Joillain sivustoilla yksittäisen lapun voittokatto voi olla asetettu jopa miljoonaan euroon saakka.

Parhaat vedonlyöntisivustot suorastaan houkuttelevat pelaajia pelaamaan mahdollisimman montaa kohdetta kerralla, sillä tarjolla saattaa olla tällöin voitonkorotuksia. Mitä enemmän kohteita pelaaja pelaa samalla lapulla, sitä suurempaa ylimääräistä lisäkerrointa hänelle tarjotaan. Esimerkiksi viiden kohteen pelaaminen samalla lapulla saattaa tuoda vaikkapa ylimääräisen 20 prosentin lisävoiton, joka maksetaan automaattisesti. Kun kohteita lisätään lapulle yli kymmenen, saattaa ylimääräinen kerroin nousta jopa 70 prosenttiin. Tällaisia bonuksia tarjoavilla sivustoilla yhdistelmävetojen pelaaminen todellakin kannattaa!

Hieman erikoisempaa pelaamista tarjoavat järjestelmävedot. Tällöin on käytännössä useamman lapun pelaamisesta samalla kerralla ja samoilla kohteilla. Esimerkiksi tuplavetojen pelaaminen tarkoittaa sitä, että kaikki pelaajan valitsemat kohteet pelataan niin, että lapulle asetetaan kaikki mahdolliset kahden vedon yhdistelmät. Esimerkiksi viisi kohdetta tuplina tarkoittaa sitä, että yhteensä pelaaja asettaa kymmenen lappua – tällöin myös panos on tietenkin kymmenkertainen.

Vaihtoehtoisesti triploja pelatessa lapuille lisätään kaikki mahdolliset kolmen kohteen yhdistelmät. Myös näitä lappuja syntyisi viittä ottelua pelatessa kymmenen kappaletta. Neljän kohteen yhdistelmiä pelatessa viisi ottelua taas toisi viisi eri lappua. Yhdistelmävetojen pelaaminen pienentää riskiä, sillä tällöin voittoja syntyy, vaikka pari kohdetta sattuisikin menemään väärin. Samalla tietenkin panokset ovat suurempia ja voitot pienempiä verrattuna tilanteeseen, jossa pelaaja lyö vetoa kaikista kohteista kerralla.

Erikoisempana pelimuotona tarjolla voi olla Super Yankee, joka yhdistää lapulle kaikki mahdolliset yhdistelmäkohteet. Viiden ottelun esimerkissämme Super Yankeena siis lyötäisiin vetoa kymmenestä tuplasta, kymmenestä triplasta, viidestä neljän kohteen lapusta sekä yhdestä kaikki pelit sisältävästä viiden kohteen lapusta. Tällöin myös panos kohoaa tietenkin varsin runsaaksi, sillä lappuja syntyy kerralla peräti 26 kappaletta.

Muiden vetojen peesaaminen

Varsinkin aloittelevalle pelaajalle paras vedonlyöntistrategia saattaa hyvinkin olla muiden pelaajien vetojen peesaaminen. Tällöin tarkoitetaan yksinkertaisesti sitä, että pelaaja kopioi pelikohteensa muilta ja pelaa vinkkien mukaisesti. Omaa työtä, arvioita tai kerrointen laskemista ei vaadita lainkaan, vaan riittää, että pelaaja asettaa vedot ohjeiden mukaisesti.

Onko peesaaminen helppo oikotie onneen? Kyllä ja ei. Tällöin kaikki on tietenkin kiinni siitä, ketä pelaaja lähtee peesaamaan. Netistä löytyy nykyään tolkuttomat määrät erilaisia vinkkimiehiä ja palveluita, joista kaikki eivät tietenkään ole yhtä laadukkaita. Aloittelijan ei välttämättä ole helppoa erottaa todellista ammattilaista lipevästä ja kehnoja vinkkejä jakavasta vilunkimiehestä.

Parhaassa tapauksessa aloitteleva pelaaja pääsee kuitenkin kopioimaan vetonsa suuria voittoja takovalta ammattipelaajalta, jolloin pelaaminen kääntyy hyvinkin helposti voitolliseksi puuhaksi. Tämän vuoksi kannattaa perehtyä tarkasti siihen, millaisia vinkkejä jaetaan ja millaisella historialla. Jos taustalta löytyy tuhansia kohteita voitollista pelaamista samasta lajista, voidaan jo puhua ehdasta ammattimiehestä.

Tarkkana kannattaa kuitenkin olla myös tällöin. Kaikista parhaat vedonlyöjät pystyvät vinkeillään ja vedoillaan heiluttamaan välittömästi kertoimia. Jos esimerkiksi kotijoukkueen voiton todennäköisyys on 50 %, on pelaaminen kannattavaa, kun tarjottu kerroin on kakkosta suurempi. Jos kerroin on kuitenkin ehtinyt putoamaan esimerkiksi tasolle 1,95, ei pelaaminen saman vinkin mukaisesti enää olekaan kannattava. Tarkkana kannattaa siis olla!

Peesaaminen kannattaa erityisesti, kun kyse on pienemmistä tai tuntemattomammista lajeista, joihin aloitteleva veikkaaja ei välttämättä ole itse perehtynyt. Veikkaussivustoilta nimittäin löytyy tätä nykyä valtavat määrät pelikohteita jopa kymmenistä eri lajeista. Jalkapallon ja jääkiekon ohella kohdevalikoimista löytyvät esimerkiksi snooker, darts, sulkapallo, shakki, vapaaottelu, curling ja mäkihyppy, eikä ammattimaisellakaan pelaajalla tietenkään ole tietoja kaikista mahdollisista lajeista. Osa pelisivustoista tarjoaa nykyään vetoja jopa Euroviisuista, Big Brotherista, politiikasta ja showpainista, joten valinnanvaraa todellakin riittää!